Chirița în provincie


Data și ora:
Bilete:
32,4 lei (preț întreg); 21,6 lei (preț redus)

Despre

Montând acest titlu pe scena Liricului, dovedim respectul și prețuirea pe care le avem față de tradiția teatrală românească și valorile culturale ale trecutului, valori pe care dorim să le transmitem și tinerilor ce ne calcă pragul. Spectacolul este regizat de Dan Mirea și scenografia este semnată de de Daniel Divrician. Maestrul Nicolae Mantu a oferit, de asemenea, o noua haină muzicii lui Flechtenmacher. Întregului colectiv de actori ai revistei și-au unit forțele pentru a crea personaje pline de viață și de autenticitate. Madame Chirița nu a murit odată cu Matei Milo sau Miluță Gheorghiu, ci este printre noi, oferindu-ne nenumărate momente de haz copios, dar și o clipă de reflecție asupra a ceea ce suntem și ce putem deveni.

Coana Chirița este un vechi personaj al literaturii dramatice românești, legendar pentru hazul pe care îl stârnește și astăzi. În comedia muzicală pe care ne-o propune regizorul Dan Mirea, textele lui Alecsandri sunt readaptate, rezultatul fiind o comedie spumoasă, cântată într-un neaoș grai moldovenesc.

Scenografia spectacolului poartă semnătura lui Daniel Divrician, iar conducerea muzicală a comediei în două acte cu cântece de Vasile Alecsandri, îi aparține lui Nicolae Mantu. La vioară o vom asculta pe Ilona Văduva.

Din distribuție vor face parte actorii: Anton Mihail (Coana Chirița, moșierița), Paul Buța (Grigori Bârzoi, soțul Coanei Chirița), Costel Donose (Guliță, copilul lor), Cristina Ionașcu (Luluța, orfană), Viorica Mărăndici (Safta, sora lui Bârzoi), Alexandru Tatu - debut (Leonaș, tânăr ieșean), Ovidiu Ghioc (Domnul Șarl, profesor francez), Andrei Ardeleanu (Ion, fecior boieresc), Cristina Vasopol, Mariana Pisică, Irina Popa, Adina Lazăr, Florin Pița, Florentina Andronic, Gheorghe Racoviță (țărani, jandarmi, boieri).

Fotografii