Luceafărul: PREMIERĂ (operă)

Muzică clasică

Despre

Anul acesta se împlinesc 130 de ani de la moartea marelui nostru poet Mihai Eminescu. Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” comemorează acest eveniment prin prezentarea în premieră duminică, 16 iunie a.c., ora 20:30 în grădina Muzeului Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine a operei Luceafărul de Nicolae Bretan, în varianta cu acompaniament de orchestră.

În ultimii ani, începând din 2014, instituția noastră a avut o serie de reprezentații cu această lucrare în varianta cu pian, iar acum, la comemorarea a 130 de ani de la moartea poetului, colectivul Teatrului dorește să prezinte lucrarea integral.

Ideea regizorală aparține regretatului Maestru Emil Pinghiriac, punerea în scenă revenind discipolului său, tenorul Adrian Mărginean. În distribuție îi vom putea urmări pe Florin Bobei (Luceafărul), Adelina Diaconu (Fata de Împărat), Adrian Mărginean (Pajul), Silvia- Alice Niță (Jupânița), Dominic Cristea (Arhanghelul Mihail), Valentin Vasopol (Corăbierul) și balerinii Oana Rusu și Paul Nedelcuță. Soliștii, orchestra și corul Teatrului vor evolua sub bagheta dirijorului clujean Cristian Sandu.

Fotografii