O ASEMENEA IUBIRE de Pavel Kohout


Data și ora:
Bilete:
http://bilete.fanitardini.ro/alege-spectacol
Gazdă:

Strada Domnească, nr. 59, Galati, Romania, 800008

Despre

O ASEMENEA IUBIRE de Pavel Kohout
Regia - Radu NICHIFOR
Scenografia - Sorana ȚOPA
Distribuția: Flavia Călin, Ciprian Brașoveanu, Ionuț Moldoveanu, Petronela Buda, Tamara Constantinescu, Florin Toma, Vlad Ajder, Elena Ghinea, Adelin Ilie, Valentin Terente (Teatrul "Maria Filotti" Brăila)
Durata: 2h si 30 min (cu pauză)

Povestea unei iubiri sau....cronica unei sinucideri (ne)anunțate
Spectacolul poate fi un fel de remember pentru cei care au văzut varianta acestui text, montat în urmă cu aproape 50 de ani pe scena gălățeană. Titlul spectacolului de-atunci era OMUL ÎN TOGĂ (data premierei – 23.02.1969).
Piesa era în mare vogă în acea perioadă. Montările din teatrele Europei de Est, veneau și după ce textul fusese baza scenariului filmului cu același nume (O asemenea iubire – Takova Laska, realizat de studiourile din Cehoslovacia, în 1959).
Întâlnirea la care sunt invitați spectatorii, stă sub semnul distinctiv al IUBIRII dar, mai ales, al EFECTULUI DĂUNĂTOR AL LIPSEI DE CURAJ ȘI AL COPLEȘITOARELOR PREJUDECĂȚI! Plasată de autor în perioada când morala comunistă dicta comportamente, sensuri de viață, contorsiuni de destine și resemnări răscolitoare, O ASEMENEA IUBIRE devine povestea unor oameni care se confruntă cu propriile frici, cu mentalitățile care le sufocă viața, dar, mai ales, iubirea!
Povestea sfâșietoare a Lidei Matysova (Flavia Călin), îndrăgostită de tânărul Petr Petrus (Ciprian Brașoveanu) este pe cât de tristă, pe-atât de pătrunzătoare și nu te lasă nicidecum indiferent! Veți îndrăgi pe loc această poveste, iar gustul ei vă va urmări multă vreme după ce veți părăsi sala de spectacol....
Spectacolul vorbește despre ideea că, uneori, să păstrezi, doare mai rău decât să renunți! Povestea este despre IUBIREA peste care nu se așează praful NICIODATĂ!
Desfășurarea de farmec și talent tânăr a trupei teatrului nostru, este completată de experiența și abilitățile de actor versatil ale invitatutului special, VALENTIN TERENTE (actor al Teatrului „Maria Filotti” Brăila). Așadar, vă invităm să intați în atmosfera unui spectacol delicat, pe-alocuri tăios, dar plin cu toată încărcătura emoțională pe care doar o poveste despre un subiect etern poate s-o spună! Căci – nu-i așa?! – cine poate sta în calea împlinirii viselor noastre? Rigorile unor prejudăcți sau lipsa acută de curaj?

Fotografii