SOACRA CU TREI NURORI | sâmbătă, 22 mai @Sala Mare


Data și ora:
Bilete:
42.00 LEI CATEGORIA I VIP; 31.50 LEI CATEGORIA II VIP; 25.20 LEI CATEGORIA III SALĂ; 21.00 LEI CATEGORIA IV SALĂ; 18.90 LEI CATEGORIA V BALCON; 14.70 LEI CATEGORIA VI BALCON
Gazdă:

Strada Domnească, nr. 59, Galati, Romania, 800008

Despre

Povestea cu același titlu a marelui Ion Creangă a fost adaptată pentru scenă și îmbogățită cu fire narative noi de către regizorul Dan Mirea, un împătimit al umorului popular. În final, Mirea a reușit să livreze un spectacol în care cascadele de râs și ropotele de aplauze se țin lanț, împletindu-se cu muzica de taraf ce însuflețește reprezentația.
--------------------
„Spectatorii îl vor descoperi pe Creangă proaspăt, fresh, pentru că el, studiindu-se în școală, a picat un pic în derizoriu. (…) Un alt element inedit este conflictul de idei din spectacol. Această mamă are trei fii pe care îi educă în felul ei. Încearcă să le determine viitorul și să le formeze personalitatea în funcție de reperele ei de viață. Feciorul cel mic face legătura dintre gândirea nouă și mentalitatea veche la țară, în care lucrurile erau impuse de multe ori încă de la nașterea copiilor. Acest text cred eu că are profunzime și pentru faptul că trezește un semnal de alarmă în lumea mai puțin educată a satului, în care aceste practici încă există, chiar dacă suntem în secolul al XXI-lea. Sigur, nu sub forma asta abruptă, brutală. Dar ea există ca mentalitate și se perpetuează din generație în generație. La țară încă există mentalitatea că, dacă ești bogat, trebuie să te căsătorești cu una bogată. Că, dacă părintele îți spune ce trebuie să faci, nu trebuie să ieși din cuvântul lui, pentru că el este cel care ți-a dat viață și el îți dă și sens.” – DAN MIREA, regizorul spectacolului
--------------------
SOACRA CU TREI NURORI
După Ion Creangă
Distribuția:
Aftimia – Carmen ALBU
Maranda – Svetlana FRIPTU
Anica – Mihaela LECCA GOREA
Constantin – Aureliu BÂTCĂ
Floarea – Cristina UJA NEAGU
Culai – Vlad AJDER
Agripina – Valeria TABAN
Gheorghiță – Adelin ILIE
Popa Leapșă – Lică DĂNILĂ
Instrumentiști: Tamara Manea, Doru Roșca, Vasile Savin, Ionuț Donose
Regia: Dan Mirea
Scenografia: Daniel Divrician
Comedie | 1 h 45 min | Sala Mare
Detalii despre spectacol: http://www.fanitardini.ro/spectacole/soacra-cu-trei-nurori/
--------------------
Sâmbătă, 22 mai 2021, ora 19:00
Sala Mare de Spectacole a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”
Biletele au fost puse în vânzare pe http://bilete.fanitardini.ro/alege-spectacol și la casa de bilete a Teatrului. Informații și rezervări: 0758-049-850 sau 0758-089-994.
--------------------
Teatrul Dramatic „Fani Tardini” oferă reprezentații în condiții de siguranță sanitară, în conformitate cu reglementările în vigoare:
* Sala de Spectacole este dezinfectată cu dispozitive certificate DEKRA.
* Gradul maxim de ocupare a sălii este de 50% din capacitatea totală.
* Locurile din sală sunt distanțate.
* La intrare este efectuat triajul spectatorilor prin termoscanare.
* Spectatorii sunt obligați să poarte mască de protecție, să-și dezinfecteze tălpile pantofilor și mâinile, să păstreze distanța fizică față de ceilalți în toate spațiile comune și să respecte culoarele de acces și de evacuare, precum și așezarea în sală.

Fotografii