ULUITOARELE NUMERE DE SINGURĂTATE ALE LUI EDWARD GANT, regia: Dragoș Moșoiu @Sala Mare


Data și ora:
Bilete:
42.00 LEI - CATEGORIA I VIP, 31.50 LEI - CATEGORIA II VIP, 25.20 LEI - CATEGORIA III SALA, 21.00 LEI - CATEGORIA IV SALA
Gazdă:

Strada Domnească, nr. 59, Galati, Romania, 800008

Despre

★★★★★ „Un spectacol remarcabil” – Doina Papp, Adevărul
★★★★★ „Spectacol rar. Un spectacol-eveniment” – Victor Cilincă, Viața Liberă
★★★★★ „Un palimpsest de bun impact artistic al spectacolului popular din a doua jumătate a secolului al XIX-lea” – Mircea Morariu, Yorick

În 1881, un renumit și enigmatic impresar al vremii, Edward Gant, a prezentat pentru ultima oară show-ul său. Managerul de actori, dependent de opiacee, și-a prezentat trupa, creând un spectacol grotesc, un soi de comedie neagră, mister și realism magic.
Un secol mai târziu, dramaturgul Anthony Neilson a reconstruit acest eveniment istoric fascinant și fantastic, într-o piesă de teatru care combină melodrama și extravaganța cu singurătatea dureroasă care a caracterizat acel ciudat spectacol victorian. Piesa lui Neilson oferă o explorare ciudată și frumoasă a tristeții și a ideii de moarte, prin mijloacele specifice artei spectacolului. Spectacolul călătoriei ciudate și enigmatice totodată al lui Edward Gant afișează în mod acut deformările inimii și ale minții.
În piesa lui Anthony Neilson, montată de talentatul Dragoș Alexandru Mușoiu, acest trist showman își face o ultimă ieșire din călătoria prin meandrele sufletelor și speranțelor unor personaje la fel de stranii ca și el.
Spectatorii vor putea descifra în poveștile de pe scenă suferințe care - ironic! - strălucesc sălbatic ca-ntr-o atmosferă specifică mai degrabă circului și care nu duc la altceva decât la o profundă examinare a imaginației, a inimii umane și a rolului teatrului în sine.
Frumos proiectată de regizorul Dragoș Mușoiu pentru a arăta aerul unui teatru/circ, reprezentația este plină de gust și caracterizată de rafinament, iar firul conducător este cel conform căruia sensibilitatea se amestecă cu glumele. Se ajunge astfel la convingerea dramatică a lui Gant cum că „adevărul vieții se află cel mai greu de deslușit din toate faptele”.
--------------------
ULUITOARELE NUMERE DE SINGURĂTATE ALE LUI EDWARD GANT
De Anthony Neilson
Distribuția: Cristian Gheorghe, Oana Mogoș, Ionuț Moldoveanu, Vlad Volf
Regia: Dragoș Alexandru Mușoiu
Scenografia: Andreea Simona Negrilă
Muzica: Eugen Dan Drăgoi
Burlesc | 1 h 50 min | Sala Mare
--------------------
14 martie 2021, ora 19:00
Sala Mare de Spectacole a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”
Biletele au fost puse în vânzare pe http://bilete.fanitardini.ro/alege-spectacol și la casa de bilete a Teatrului.
Informații și rezervări: 0758-049-850 sau 0758-089-994.
--------------------
Teatrul Dramatic „Fani Tardini” oferă reprezentații în condiții de siguranță sanitară, în conformitate cu reglementările în vigoare:
* Sala de Spectacole este dezinfectată cu dispozitive certificate DEKRA.
* Gradul maxim de ocupare a sălii este de 30% din capacitatea totală.
* Locurile din sală sunt distanțate.
* La intrare este efectuat triajul spectatorilor prin termoscanare.
* Publicul este obligat să poarte mască de protecție, să-și dezinfecteze tălpile pantofilor și mâinile, să păstreze distanța fizică față de ceilalți în toate spațiile comune și să respecte culoarele de acces și de evacuare, precum și așezarea în sală

Fotografii