Vânzătorul de păsări - operetă

Muzică clasică

Despre

Povestea de dragoste dintre poştăriţa Cristina şi Adam, vânzătorul de păsări, a prins viaţă pe scena noastră în concepţia regizorală a maestrului Cristian Mihăilescu, în urmă cu doi ani, cu ocazia aniversării a 6 decenii de existență a instituției.

„Opereta este zâmbetul muzicii! Ascultați cum sună: O-pe-re-ta. Parcă te îndeamnă să dansezi, să cochetezi, să glumești. Câtă nevoie avem de operetă! Prinși în prea-zilnicele noastre preocupări, uităm adesea să căutăm seninul, frumosul, dragostea și prietenia. La operetă dramele nu sunt chiar... drame, lacrimile se zvântă repede pe obraz. Așa dorim să fie și spectacolului nostru.” (Dr. Cristian Mihăilescu, regizor artistic).

Și ce șansă avem! Muzica lui Carl Zeller curge din șlagăr în șlagăr. Se spune că după o reprezentație pleci cu o melodie în minte. Textul romantic are un haz irezistibil, iar arabescurile desenate de balet te fac să plutești.

Muzică, poezie, dans, decoruri și costume pe măsură, toate pusă în valoare de o distribuție strălucitoare. În Vânzătorul de păsări vor evolua artiștii: Florin Bobei, Adina Lazăr Rodica Ștefan, , Lăcrămioara Crihană, Tudorel State, Dominic Cristea, Valentin Vasopol, Bogdan Baicu, Iulia Florea, Roxana Dobre, Viorica Mărăndici, Gheorghe Racoviță, acompaniați de orchestra, corul și baletul teatrului , cu toții sub bagheta dirijorală a lui Eugen Dan Drăgoi.

Fotografii