Ziua Marinei la Galați


Data și ora:
Gazdă:
Bulevardul Marea Unire, Galați, România

Despre

PROGRAM DESFASURARE EVENIMENT
16, 17, 18 AUGUST 2019
PLIMBARI CU CAIACUL PE DUNARE
Zile de desfasurare: 16 - 18 august 2019, in intervalul 10:00 – 18:00
Loc de desfasurare: Dunare - Faleza Inferioara a Dunarii
In cadrul evenimentului “Ziua Marinei la Galati” se vor pune la dispozitie caiace pentru plimbarea persoanelor interesate, dupa urmatorul regulament:
 intervalul orar 10 :00 - 18 :00
 participa fiecare cetatean, adult sau copil, ce se afla intr-o stare buna de sanatate
 participantii trebuie sa vina echipati cu imbracaminte si incaltaminte sport
 participantii vor semna o declaratie pe propria raspundere inainte de urcarea in ambarcatiune
 plimbarea va fi supravegheata de angajatii societatii Corindon SRL, acestia vor asigura un instructaj pe mal si vor lua masurile necesare pentru ca plimbarea sa se desfasoare in siguranta
 fiecare participant este obligat sa poarte vesta de salvare cu care este dotat caiacul
 inscrierea participantilor se va face fie online fie la fata locului

16 - 18 AUGUST 2019
MANIFESTARI CULTURAL ARTISTICE SI ACTIVITATI PENTRU COPII
Zile de desfasurare: 16, 17, 18 august 2019
Loc de desfasurare: Faleza Superioara a Dunarii, tronsonul cuprins intre Biserica Precista si parc Viva
- Marcarea si realizarea planului de amplasament al evenimentului
- Verificarea locatiei
- Montare echipamente
- Planificare bransamente electrice
- Definitivare amplasament

Program activitati pentru copii si manifestari cultural artistice
17 si 18 august - faleza inferioara in dreptul Bisericii Precista
10:00 – 11:30 se vor organiza jocuri marinaresti pentru copii, activitati sportive cu tematica marinareasca, minidiscoteca pentru copii, face-painting,modelare baloane, baloane de sapun, oregami, toate realizate si supravegheate de marinari si personaje de poveste.
Atasat regulamentul jocurilor marinaresti pentru copii

16, 17, 18 august - faleza superioara in dreptul Bisericii Precista
17:00 – 21:00
Show de jonglerii cu foc – durata 10 min.
Show de jonglerii pe picioroange – durata 60 min.
Spectacol “Hocus Pocus” - durata 40 min.
Storrytelling interactiv – durata 40 min,
Spectacol cine e in Joben – durata 40 min.
in paralel cu spectacolele va avea loc un program de activitati destinate copiilor cu o durata de 3 ore
 Atelier de experimente stiintifice
 Atelier de creare papusi
 modelare de baloane
 baloane uriase de sapun
 face-painting

18 AUGUST 2019
CONCURS DE BICICLETE
Concurs contra-cronometru pe bicicleta pentru copii cu varste intre 6 si 14 ani
Evenimentul se va desfasura pe un circuit inchis, toata zona de concurs fiind izolata fata de masini si marcata corespunzator.
Program:
09.00-10.00 – Inscrierea participantilor;
10.00 – Start Concurs
12.00 – Festivitatea de premiere (in functie de numarul participantilor, ora se poate schimba)
Conditii de participare:
– casca de protectie este obligatorie, alte elemente de protectie (genunchiere, cotiere, etc), sunt optionale;
– fiecare participant trebuie sa aiba o stare buna de sanatate;
– participantii trebuie sa aiba acceptul scris si semnat al parintilor sau al tutorelui legal (declaratie pe proprie raspundere), pe care il vor preda in ziua de concurs la primirea materialelor – lipsa acestuia inseamna imposibilitatea concurarii;
– orice participant si parinte trebuie sa respecte regulile competitiei si sa urmeze indicatiile date de organizatori si arbitrii de pe traseu;
– orice participant ar trebui sa stie sa mearga pe bicicleta si sa aiba un bun simt al directiei;
– orice participant si parinte ar trebui sa stie si sa aiba o atitudine care sa tina cont de faptul ca oricât de multe masuri de siguranta ar lua organizatorii, nu sunt si nu vor putea fi acoperite toate riscurile rezultate din natura competitiei, mediul si conditiile în care se desfasoara aceasta;
– orice participant si parinte trebuie sa stie ca nici un premiu nu este mai presus de sanatatea si educatia copilului si sa actioneze cu fair-play atunci când situatia o cere;
– se recomanda o revizie a bicicletei anterior participarii, pentru a va asigura de buna stare de functionare (roti, pedale, frane, etc);
Inscriere:
– inscrierea in concurs la fata locului, in ziua concursului;
– prin inscrierea concurentilor in concurs, parintii (tutorele legal) accepta si isi asuma integral prezentul regulament;
– inscrierea se face in limita numarului maxim de participanti estimat de organizatori pentru respectivul traseu – care este de 100 concurenti;
– se poate inscrie in competitie orice copil cu varsta cuprinsa intre 6-14 ani;
– la ridicarea pachetului de concurs se semneaza pentru citirea si acceptarea prezentului regulament, refuzul semnarii listei repective duce la imposibilitatea participarii in cursa;

Desfasurare:
– in prima parte a evenimentului se ridica pachetele de concurs si se face familiarizarea cu traseul;
– copii se vor intrece pe grupe de varste, respectiv 6–8 ani, 8–10 ani, 10–12 ani si 12–14 ani, in functie de ordinea aleasa de organizatori;
– in cazul unor defectiuni tehnice, concurentul este obligat sa elibereze traseul pentru a evita accidentarile, urmand sa refaca traseul dupa repararea defectiunii, atat timp cat aceasta poate fi reparata pana termina ceilalti concurenti din aceeasi categorie.
Clasamente si premii:
– clasamentul final va fi stabilit in functie de timpul final al fiecarui concurent, cronometrul arbitrului este singurul valabil la stabilirea clasamentelor;
– premiile vor fi acordate in functie de clasamente, pe categorii de varsta. Castigatorii care nu sunt prezenti la premiere nu vor putea solicita premiul ulterior;
Oprirea / Retragerea din cursa:
Organizatorul isi rezerva dreptul de a opri un participant in urmatoarele cazuri:
– s-a accidentat dupa start, iar starea sa nu-i mai permite continuarea cursei;
– in cazuri exceptionale;
– in cazul in care observa ca participantul nu respecta una dintre regulile prezentului concurs, sau cele ale bunului simt si fair-play-ului.
Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea sa continue cursa, indiferent de motiv trebuie sa-i informeze pe organizatori imediat, la start.
Descalificarea:
– Nefolosirea (sau nelegarea) corecta a castii de protectie pe timpul concursului;
– Comportamentul lipsit de fair-play;
– Modificarea/schimbarea numarului de concurs;
– Ajutor din exterior oferit concurentului pe traseu;
Descalificarile se pot face si dupa concurs in urma vizualizarii pozelor, filmelor, sau a sesizarii fondate a altor concurenti.
Imagine:
Organizatorii pot utiliza imagini foto si video in diverse materiale de comunicare realizate cu ocazia concursului, atat din timpul desfasurarii cat si in fazele de start si finish/premiere.
Forta majora:
In caz de forta majora, organizatorii pot lua decizia unor modificari de traseu sau program. La limita, se poate decide inclusiv amanarea sau chiar anularea cursei, in situatii exceptionale. Prin forta majora se intelege orice eveniment care ar putea avea influenta semnificativa asupra bunei desfasurari a competitiei, cum ar fi: inundatii majore, furtuni, dezastre naturale sau evenimente social-politice majore.
Organizatorii pot efectua modificari ale programului, traseului sau ale altor detalii ale concursului, in functie de situatii diverse ce pot aparea pe parcursul derularii proiectului (ex: conditii meteo nefavorabile, includerea unor noi elemente in program, etc). Aceste modificari vor fi anuntate participantilor si celor interesati la fata locului.
Anexa

Regulament Jocuri Marinărești pentru copii
Ziua Marinei la Galati 2019

Data desfășurarii: 17, 18 august 2019
Participanți: Copii
Probe de concurs: Fuga în sac, Alergare cu oul în lingură, trasul franghiei.
Categorii de varsta (fete și băieți):
5 – 7 ani
7 – 10 ani
10 – 14 ani
Jocuri marinărești
Fuga în sac
Jocul se organizează pe echipe, numărul de concurenți din fiecare echipă va fi în funcție de numărul total al participanților înscriși.
Fiecare concurent va intra în sac, până la mijloc, ținându-se de marginile acestuia. La semnalul arbitrului, concurenții se vor deplasa, prin sărituri repetate, pe o distanță de 10 -15 metri, vor ocoli un jalon și se vor întoarce la linia de start, unde vor preda sacul următorului coechipier.
Va câștiga echipa care va parcurge traseul în cel mai scurt timp. Ieșirea accidentală din sac sau căderile pe traseu, impun reluarea cursei de la locul căderii.

Fuga cu oul în lingură
Jocul se organizează pe echipe și se desfașoară pe un traseu cu jaloane. Numărul de concurenți din fiecare echipă va fi în funcție de numărul total al participanților înscriși.
Primii concurenți vor avea în mână câte o lingură și un ou în aceasta (pot fi folosite și mingi de ping-pong). Concurenții vor porni la semnalul arbitrului, vor străbate o distanță de 10 -15 metri și se vor întoarce la linia de start dupa ocolirea unui jalon. Cursa se încheie după ce toți membrii echipei au străbătut traseul. Este declarată câștigătoare echipa care va obține timpul cel mai bun.

Trasul frânghiei
Este un joc cu două echipe. Se va urmări crearea unui echilibru de forțe la formarea echipelor, în funcție de numărul și vârsta participanților; pot fi 8-10 persoane în fiecare echipă.
Pentru desfășurarea jocului este necesară o frânghie groasă, de aproximativ 10-15 metri. Mijlocul franghiei este marcat cu o eșarfa sau un fanion. Semnul de pe mijlocul frânghiei va corespunde cu un semn făcut la sol. Este de preferat ca jocul să se desfașoare pe iarbă sau pe o suprafață antitraumă. De o parte și de alta a acestui marcaj va fi un spațiu de aproximativ 1 m.
Jucătorii se așeaza în zig-zag de-a lungul frânghiei. Primul jucător dinspre centru va prinde frânghia la 1 m față de marcajul central. La primul fluier al arbitrului, concurenții apucă frânghia cu ambele mâini și o ridică la nivelul șoldului. La comanda ‘trageți’, jucătorii fiecărei echipe își vor uni forțele, încercând să tragă echipa adversă peste marcajul făcut la sol.
Va câștiga echipa care-și va trage adversarii peste marcaj.

Responsabilitate
Prin semnarea individuală a prezentului Regulament, fiecare participant declară pe propria răspundere că își asumă orice risc de accidentare care s-ar putea produce în timpul desfășurării jocurilor marinărești.
Întreaga responsabilitate pentru eventualele incidente ce pot apărea în timpul jocurilor aparține fiecărui participant.

ZONA FOOD AND DRINKS

Zile de desfasurare: 16, 17, 18 august 2019
Loc de desfasurare: Faleza Superioara a Dunarii, tronsonul cuprins intre Biserica Precista si parc Viva
- Marcarea si realizarea planului de amplasament al evenimentului
- Verificarea locatiei
- Montare echipamente
- Planificare bransamente electrice
- Definitivare amplasament
In zona de food & drinks se vor comercializa atat produse alimentare cu specific pescaresc si mediteraneean cat si bauturi racoritoare sau alcoolice.
Fiecare comerciant va detine autorizatie de functionare din partea DSVSA Galati, sa respecte normele ISU in vigoare si va fi dotat cu toate echipamentele necesare respectarii normelor ISU in vigoare.

Fotografii