Comunicat de presă  - încălzire

Comunicat de presă - încălzire


Primăria municipiului Galați continuă cele două programe majore privind sistemul alternativ de încălzire, respectiv modernizarea punctelor termice și transformarea lor în microcentrale de cartier și acordarea ajutorului financiar de 3.000 de lei cetățenilor cu posibilități financiare reduse.

Primul dintre programe se referă la ajutorul financiar de 3.000 de lei oferit cetățenilor în scopul achiziționării unui sistem alternativ celui centralizat de termoficare. Până în prezent au fost depuse 3.445 de cereri. Au fost emise 2.779 de dispoziții de plată și 36 de dispoziții de respingere a cererilor (exemple: solicitanții nu au declarat toate veniturile, iar în urma verificărilor la ANAF s-a constatat că sumele raportate nu erau cele reale; unii dintre solicitanți au beneficiat anul trecut de acest sprijin, motiv pentru care noua cerere a fost respinsă; printre solicitanți s-au aflat și gălățeni care vor beneficia de agent termic furnizat de microcentralele de cartier, care, în aceste condiții, nu pot accesa ajutorul financiar de 3.000 de lei, pentru achiziționarea unui sistem alternativ de încălzire, conform HCL nr. 319 din 30.05.2018). Restul cererilor se află în analiză.

Cel de-al doilea program vizează transformarea unui număr de 24 de puncte termice (PT) și schimbătoare de căldură (SC) în microcentrale de cartier. 20 dintre acestea vor furniza agent termic unui număr de aproximativ 6.000 de apartamente din cartierele Centru, Mazepa, Țiglina, Micro 16, Micro 19, Micro 21, Aurel Vlaicu, Micro 14, Micro 39 și Micro 40, iar patru dintre ele – instituțiilor publice.

Similar Suggestions

Lot nou de 20 de autobuze electrice pentru gălățeni
Încă 10 tramvaie noi ajung la Galați
20 de autobuze electrice noi vor ajunge la Galați
Machetă 3D cu zona centrală a municipiului Galați
Parcări subterane pe Faleza Dunării