TAKE, IANKE ȘI CADÂR (2013) | spectacol online


Bilete:

Gratuit

Gazdă:


Strada Domnească, nr. 59, Galati, Romania, 800008

Data și ora:

Despre

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați difuzează, duminică, 11 aprilie 2021, la ora 19:00​, spectacolul TAKE, IANKE ȘI CADÂR de Victor Ion Popa, în regia lui Eugen Făt.
Este o înregistrare de la premiera din 2 februarie 2013 a acestui îndrăgit spectacol, care s-a jucat timp de opt stagiuni consecutive.
Înregistrarea le va oferi iubitorilor de teatru prilejul de a-i revedea pe regretații Grigore Dristaru și Petrică Păpușă, doi dintre marii actori ai scenei gălățene care nu mai sunt acum printre noi, jucând alături de Gabriel Constantinescu, Ciprian Brașoveanu, Cristina Uja, Svetlana Friptu și Dan Căpățână.
Detalii pe fanitardini.ro.
--------------------
TAKE, IANKE ȘI CADÂR
De Victor Ion Popa
Distribuția:
Take - Petrică Păpușă
Ianke - Gabriel Constantinescu
Cadâr - Grigore Dristaru
Ionel - Ciprian Brașoveanu
Ana - Cristina Uja
Safta - Svetlana Friptu
Ilie - Dan Căpățână
Regia artistică: Eugen Făt
Scenografia: Lăcrămioara Dumitrașcu
Comedie | 2 h 10 min | Online
--------------------
11 aprilie 2021, ora 19:00
LINK SPRE TRANSMISIUNE: https://youtu.be/m1hvBN2jlcQ
Setează un memento!
--------------------
Scrisă de Victor Ion Popa și reprezentată pentru prima dată la Teatrul „Maria Ventura” pe 25 martie 1932, piesa „Take, Ianke și Cadâr” este astăzi una dintre cele mai cunoscute lucrări dramatice din perioada interbelică și unul dintre cele mai valoroase texte de teatru românesc.
Acțiunea piesei este plasată într-un târg de provincie, unde liniștea a trei negustori – un român, un evreu și un turc – este tulburată de vestea că fiul românului și fiica evreului s-au îndrăgostit și vor să se căsătorească.
Gândirea liberă a noii generații intră în conflict cu barierele etnice închipuite de predecesori și testează nu doar relația celor doi tineri, ci și prietenia de o viață care îi leagă pe părinții lor.
Conflictul aduce în atenție, cu mult umor și candoare, teme precum dragostea și acceptarea în relațiile interetnice și, până la urmă, în relațiile interumane, transformând piesa lui Victor Ion Popa într-un apel universal la toleranță.

Fotografii