Cum ajungi în Galați?

Cum ajungi în Galați?


Municipiul Galați reprezintă un nod important de circulație teritorială, generat de sisteme de căi de comunicații rutiere, navale și feroviare.

Transportul rutier

Situat la o distanţă de numai 250 km de Bucureşti şi Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” din Otopeni, Galațiul este conectat la reţeaua rutieră națională.

Există 6 intrări în oraș, dinspre: Tulcea, Brăila, Tecuci, Smârdan, Bârlad și Rep. Moldova/Ucraina.

Rezervă cursă autocar

Transportul feroviar

Galațiul este orașul cu cele mai multe căi ferate din țară, având și cele mai mari 3 triaje de vagoane. Rețeaua feroviară din orașul Galați este cu mult mai dezvoltată chiar și decât cea din București datorită triajelor de vagoane, cel mai mare din țară fiind Barboși Triaj cu 32 de linii.

Se poate ajunge în Galați, cu trenul, din direcțiile Tecuci, Brăila și Bârlad.

Legături directe din Galați sunt către București Nord prin Ploiești Sud și prin Urziceni, Brașov prin Ploiești Sud, Cluj-Napoca (prin Iași), Constanța și numeroase trenuri regionale cu destinația Buzău, Râmnicu Sărat, Tecuci, Bârlad.

Cumpără bilet online

Transportul naval

Portul Galați este cel mai mare port fluvial și maritim de pe Dunăre și al doilea cel mai mare port românesc. Este singurul port de pe coridorul Rin-Dunăre care dispune și de linii ferate cu ecartament larg, precum și de posibilități de transpunere/transbordare a vagoanelor de marfă.

Pentru călători există servicii de transbordare fluvială între Galaţi, prin Punctul de trecere bac – Faleza Dunării şi Tulcea, prin I.C. Brătianu. Traversarea se efectuează din jumătate în jumătate de oră, din ambele maluri, în intervalul 6:00-22:00.

Vezi tarife bac

Surse text și foto

https://www.facebook.com/273603099461635/ - Foto Adrian Geana
https://ro.wikipedia.org/
http://navrombac.ro/

Alte sugestii

Evenimente de neratat în Galați
Plata parcării în Galați
Localuri cu muzică live în Galați
Unde puteți mânca bine în Galați
Ce poți face vara în Galați