Castrul roman de la Tirighina-Bărboși

Castrul roman de la Tirighina-Bărboși


Address

Galați, Romania

Despre

Situl arheologic daco-roman de la Tirighina-Bărboşi se află în partea de vest a oraşului Galati, în apropierea şoselei spre Tecuci şi Brăila, DN25.

Primele cercetări de teren au fost întreprinse la Bărboşi de către Gheorghe Săulescu, iar cercetările arheologice sistematice au fost iniţiate de către Vasile Pârvan în 1912 şi continuate de Gheorghe Ştefan în anii 1935-1936.

În aşezare au fost descoperite locuinţe de suprafaţă construite odinioară din stâlpi de lemn, nuiele, pomestuială de chirpic şi bordeie. N. Gostar, Silviu Sanie şi Şeiva Sanie au descoperit în anul 1963 o zonă cultică sesizată arheologic prin prezenţa a şase tamburi din lemn, dispuşi pe două alineamente, cu analogii la sanctuarul descoperit la Zargedava.

Cercetările au avut rezultate fructuoase şi în ceea ce priveşte materialul arheologic. În timpul numeroaselor campanii arheologice derulate în acest sit, au fost prelevate mărturii materiale (ceramică, unelte din fier, arme, obiecte de podoabă şi accesorii vestimentare, statuete, fragmente de coloane, etc.), care au îmbogăţit cunoştinţele ştiinţifice despre istoria civilizaţiei umane pe aceste locuri.

Sursă text și foto: http://www.migl.ro/expo/temporare/2014/secvente/secvente_sit_tirighina.html

Photo Gallery

Alte sugestii

Piața Domnească

Obiectiv turistic

Orășelul Copiilor

Obiectiv turistic

Strada Domnească

Obiectiv turistic

Turnul de Televiziune

Obiectiv turistic

Faleza Dunării

Obiectiv turistic