Galațiul va avea tramvaie noi

Galațiul va avea tramvaie noi


Text

Primăria municipiului Galați va achiziționa noi tramvaie, cu dotări moderne, la standarde europene.
Tramvaiele vor avea capacitatea minimă de 100 de pasageri, dintre care minimum 30 pe scaune, un consum de energie scăzut și grad înalt de fiabilitate. În plus, vor dispune de podea joasă cu rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilități, precum și de un sistem pentru anunțuri vocale exterioare pentru persoanele cu deficiențe de vedere. De asemenea, tramvaiele vor fi dotate cu instalație de aer condiționat pentru pasageri și vatman, sisteme de numărare a călătorilor, echipamente audio – video, instalație pentru sistemul de ticketing, sisteme de informare a călătorilor, atât în interior, cât și în exterior. Noile tramvaie vor fi concepute cu sisteme de siguranță care să nu permită plecarea din stații cu ușile deschise, dar și cu echipament pentru comanda automată a schimbării macazelor.
Lungimea tramvaielor va fi cuprinsă între 17,5 metri și 20 de metri, iar lățimea maximă va fi de 2,4 metri. Acestea vor avea o durată de serviciu de 30 de ani.
Primăria municipiului Galați a încheiat un acord – cadru având ca obiect ”Achiziție 18 tramvaie noi”, oferta câștigătoare fiind cea depusă de ofertantul S.C. ASTRA VAGOANE CĂLĂTORI S.A. Prețul total al ofertei este de 100.530.000 lei fără T.V.A. pentru 18 tramvaie noi, respectiv 5.585.000 de lei/bucată (preț unitar) x 18 bucăți (cantitatea maximă aferentă acordului – cadru). Durata acordului – cadru este de 24 de luni.

Alte sugestii

Informare - acordare ajutor de urgență constând în lemne de foc
Comunicat de presă - încălzire
Comunicat de presa - locuri de joacă
Comunicat de presă - obținerea online a certificatului de urbanism
Comunicat de presă - Contracte ce urmează a fi semnate până la finalul anului 2018