Muzeul Satului - gospodărie tradițională


Address

Strada Domnească 61, Galați, Romania

Despre

Având ca locație un spațiu generos, Pădurea de la Gârboavele, Muzeul Satului – gospodărie tradițională reconstituie sub aspect etnografic tipul de locuință specific zonei noastre.

În cadrul muzeului se regăsesc trei gospodării tradiționale din zona Galațiului, din localitățile Corod, Măstăcani, Cavadinești și o gospodărie tradițională din raionul Cahul, Republica Moldova.

Ca aspect inedit, remarcăm atât casa cu ascunzătoare, cât și anexele – chimnița, samaluc, saia, adăpost pentru râșniță, toate oferind o imagine complexă nu doar asupra unor forme de locuire, ci și asupra unor contexte socio-istorice și culturale, pe fondul cărora acestea s-au conturat.

Arhitectura locuințelor reprezentate din Zona Galațiului corespunde aproximativ sf. sec. XVIII – începutul sec. XIX, un rol important în reconstituirea acestora având cercetările întreprinse de cunoscutul etnolog Eugen Holban și membrii Secției Cercetare, Conservare și Valorificare a Creației și Tradiției Populare din cadrul Centrului Cultural "Dunărea de Jos".

Photo Gallery

Alte sugestii

Grădina Botanică - Grădina Senzorială

Muzeu / Parc

Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos

Obiectiv arhitectural / Muzeu

Muzeul Satului - gospodărie tradițională

Muzeu

Muzeul „Casa Cuza Vodă”

Obiectiv arhitectural / Muzeu

Muzeul de Artă Vizuală

Muzeu