Muzeul Satului - gospodărie tradițională

Muzeul Satului - gospodărie tradițională


Address

Strada Domnească 61, Galați, Romania

Despre

Având ca locație un spațiu generos, Pădurea de la Gârboavele, Muzeul Satului – gospodărie tradițională reconstituie sub aspect etnografic tipul de locuință specific zonei noastre.

În cadrul muzeului se regăsesc trei gospodării tradiționale din zona Galațiului, din localitățile Corod, Măstăcani, Cavadinești și o gospodărie tradițională din raionul Cahul, Republica Moldova.

Ca aspect inedit, remarcăm atât casa cu ascunzătoare, cât și anexele – chimnița, samaluc, saia, adăpost pentru râșniță, toate oferind o imagine complexă nu doar asupra unor forme de locuire, ci și asupra unor contexte socio-istorice și culturale, pe fondul cărora acestea s-au conturat.

Arhitectura locuințelor reprezentate din Zona Galațiului corespunde aproximativ sf. sec. XVIII – începutul sec. XIX, un rol important în reconstituirea acestora având cercetările întreprinse de cunoscutul etnolog Eugen Holban și membrii Secției Cercetare, Conservare și Valorificare a Creației și Tradiției Populare din cadrul Centrului Cultural "Dunărea de Jos".

Photo Gallery

Alte sugestii

Planetariul şi Observatorul astronomic Galaţi

Muzeu

Muzeul Zonei Pescărești din județul Galați

Muzeu

Muzeul „Casa Colecțiilor”

Muzeu / Obiectiv arhitectural

Grădina Botanică - Grădina Senzorială

Muzeu / Parc

Muzeul „Casa Cuza Vodă”

Muzeu / Obiectiv arhitectural