Muzeul Zonei Pescărești din județul Galați

Muzeul Zonei Pescărești din județul Galați


Address

Muzeul Pescăresc, Pădurea Gârboavele, Tulucești, România

Website

Despre

Muzeul Zonei Pescărești este situat în Pădurea Gârboavele, în aceeași zonă ca și Muzeul Satului, fiind reprezentat de un ansamblu de obiective ce cuprinde două gospodării tradiţionale, o cherhana, un iaz, un pavilion pentru activităţi culturale în aer liber şi împrejmuiri.

Muzeul reconstituie sub aspect etnografic tipul de locuință specific Zonei Etnografice Covurlui Nord și a Zonei Etnografice Galați, cele două zone etnografice situate în partea de est a județului Galați.

Cherhanaua reprezintă pentru zona pescărească, locul destinat primirii, sortării și comercializării peștelui, dar și al depozitării uneltelor de pescuit. Cherhanaua este situată în zona de pescuit și este o construcție din chirpici, pe structură de lemn, acoperită cu stuf.

Iazul este populat cu specii de pești specifice zonei. Vegetația specifică zonei de apă: salcie, stuf, papură, exemplifică arealul și completează din punct de vedere estetic obiectivul.

Surse text, foto și video: https://www.ccdj.ro/; https://www.youtube.com/ccdj galati; https://exploremag.ro/muzeul-zonei-pescaresti/

Photo Gallery

Video

Alte sugestii

Planetariul şi Observatorul astronomic Galaţi

Muzeu

Muzeul „Casa Colecțiilor”

Muzeu / Obiectiv arhitectural

Grădina Botanică - Grădina Senzorială

Muzeu / Parc

Muzeul Satului - gospodărie tradițională

Muzeu

Muzeul „Casa Cuza Vodă”

Muzeu / Obiectiv arhitectural