Faleza Dunării

Faleza Dunării


Address

Aleea Faleza Dunării, Galați, Romania

Despre

Amenajată la jumătatea secolului al XX-lea în scop turistic și pentru a ameliora circulația motorizată, Faleza Dunării reprezintă unul dintre cele mai importante obiective turistice din Galați.

Cele două trepte – faleza superioară și faleza inferioară – au fost construite în urma consolidării unei forme de relief relativ instabile (un pat de loess alcătuit cu mii de ani în urmă). Se întind pe o lungime de circa 4 kilometri, paralel cursului Dunării, ceea ce transformă faleza din Galați în cea mai lungă faleză din Europa (de pe cursul Dunării).

Faleza nu face doar deliciul turiștilor: localnicii care mențin un stil de viață activ vin pe faleză pentru a face jogging, pentru a se antrena în aer liber, pentru a merge cu bicicleta sau pentru a face o tură pe role. De la bac până la Palatul Navigației (cele două capete ale falezei), indiferent de vreme și de aglomerație, faleza este terenul de sport în aer liber al gălățeanului obișnuit.

Dar faleza este și inspirație: pentru fotografii amatori și profesioniști, Faleza Dunării oferă unele dintre cele mai interesante și spectaculoase cadre demne de pus pe film din Galați.

Surse text și foto: http://galatiturism.ro/faleza-dunarii/; https://www.facebook.com/FalezaDunariiGalati/; Doru Daniel Photography

Photo Gallery

Alte sugestii

Piața Domnească

Obiectiv turistic

Orășelul Copiilor

Obiectiv turistic

Strada Domnească

Obiectiv turistic

Turnul de Televiziune

Obiectiv turistic

Castrul roman de la Tirighina-Bărboși

Obiectiv turistic