Grădina Botanică - Grădina Senzorială

Grădina Botanică - Grădina Senzorială


Program

Închis
Vezi programul

Address

Strada Regimentul 11 Siret 6A, Galați 800340, Romania

Despre

Grădina Botanică din Galați a luat ființă în anul 1990, ca secție a Complexului Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță”. Patrimoniul Grădinii Botanice este format din peste 260.000 de exemplare de arbori, arbuști și flori.

Grădina se întinde pe o suprafață de 18 ha și este structurată pe șase sectoare: ornamental, sere, plante utile, rosarium, flora și vegetația României (5,3 ha), flora Globului.

În anul 2014 a fost inaugurată o zonă inedită, destinată publicului vizitator - Grădina Senzorială, unică în România. Pe o suprafaţă de 750 mp s-au construit cinci grădini verticale, cinci alveole cu plante aromatice şi utile, precum şi o alee terapeutică – pe care publicul poate umbla...desculţ. Aleea are mai multe suprafeţe: pietriş, piatră spartă, piatră de râu, fân, conuri, cărămidă, nisip, scoarţă de copac şi buşteni de lemn.

Vizitatorul desculţ va păşi peste acestea, experimentând o adevărată terapie de relaxare prin simpla atingere a piciorului gol de elementele amintite. Terapia continuă prin intermediul celor zece scaune de exterior din lemn (tip şezlong), pe care iubitorii de natură se pot aşeza pentru a asculta natura sau a simţi mirosul plantelor aromatice din alveolele situate la intrarea în grădină.

Surse text și foto: https://locuridinromania.ro; https://adevarul.ro; https://www.facebook.com/141371159286702/

Photo Gallery

Alte sugestii

Parcul Libertății Galați

Parc

Parcul Rizer

Parc

Parc Viva

Parc

Parc CFR

Parc

Parcul Cloșca

Parc