Muzeul „Casa Colecțiilor”

Muzeul „Casa Colecțiilor”

Muzeu / Obiectiv arhitectural


Address

Strada Eroilor 64, Galați, Romania

Despre

Intrată în conştiinţa gălăţenilor ca Farmacia Ţinc (ce figurează în Lista monumentelor istorice la poziţia GL-II-m-B-03045 ), clădirea-sediu al Casei Colecţiilor Galaţi, construită la 1900, s-a impus în peisajul arhitectural al oraşului Galaţi - specific începutului de secol XX - prin elemente stilistice definitorii şi a avut ca destinaţie iniţială o farmacie şi locuinţă.

Farmacia a funcţionat la parter, în timp ce la nivelele superioare a fost locuinţa farmacistului şi spaţiul alocat personalului de serviciu.

Imobilul a avut destinaţia de farmacie până în anul 1989, când o expertiză tehnică a dispus evacuarea din motive de siguranţă. Restaurarea clădirii are loc între 1994 - 2006, prin finanţarea Ministerului Culturii şi Cultelor şi a Consiliului Judeţului Galaţi.

Muzeul găzduiește expoziții de ambient interior și colecții memoriale, dintre care cele mai importante sunt colecțiile „George Maksay” - furnizor al Curții Regale și fotograf de lux al Galațiului, și „Smaranda Brăescu” - prima femeie parașutist cu brevet din România, născută în comuna Buciumeni din actualul județ Galați.

Surse text și foto: http://www.migl.ro/; https://ro.wikipedia.org/

Photo Gallery

Alte sugestii

Sinagoga

Biserică / Obiectiv arhitectural

Poarta fostului han turcesc

Monument / Obiectiv arhitectural

Planetariul şi Observatorul astronomic Galaţi

Muzeu

Muzeul Zonei Pescărești din județul Galați

Muzeu

Biserica Greacă

Biserică / Obiectiv arhitectural