Cele mai frumoase atracții turistice din Galaţi

Cele mai frumoase atracții turistice din Galaţi


Galați, orașul Dunării albastre, cunoscut cândva și sub denumirea de Orașul Teilor, se dezvăluie turiștilor prin bijuteriile sale arhitecturale, prin bisericile monument istoric, prin muzee, parcuri și grădini, dar și prin atracțiile naturale din împrejurimi.

Vă recomandăm câteva dintre cele mai impresionante obiective turistice, pe care să le aveți în vedere neapărat atunci când veți proiecta călătoria în orașul de la marginea Dunării.

Faleza Dunării

Principala atracție a orașului este Faleza Dunării, o adevărată coloană vertebrală a turismului în Galați. Cu o lungime de 4 km, dispusă în două trepte - faleza superioară și faleza inferioară, este considerată cea mai lungă din Europa, de pe cursul Dunării.

De-a lungul falezei veți întâlni sculpturi metalice realizate în anii 70, care își aduc contribuția la îmbogățirea experienței vizitatorilor sub aspect estetic.

Faleza este parte integrantă din viața locuitorilor orașului, fiind terenul de sport în aer liber pentru iubitorii de mișcare, dar și loc de inspirație pentru fotografii amatori sau profesioniști.

Faleza este accesibilă în orice anotimp și ocazional se organizează aici diferite evenimente: concerte, expoziții, întreceri sportive.

Află mai multe despre Faleza Dunării

Turnul Televiziunii

Turnul de Televiziune din Galați oferă o experiență inedită ce nu ar trebui ratată în trecerea dvs. prin oraș.

Turnul este o construcţie unică în România şi asemănătoare cu alte două turnuri, unul din Canada (Toronto), celălalt din Germania (Berlin). Cu o înălțime de 150 m, Turnul este plasat la capătul vestic al Falezei Dunării, în vecinătatea plajei amenajată pe malul acesteia.

Restaurantul din vârful turnului reprezintă un punct de referinţă al oraşului şi constituie o raritate mai ales prin forma lui aerodinamică, dar şi prin cupola aflată imediat sub releul TV. Mesele sunt plasate circular, astfel încât, din orice punct puteți avea o minunată panoramă a orașului.

Turnul Televiziunii

Complexul Muzeal de Științele Naturii "Răsvan Angheluţă"

Trecând pragul Complexului Muzeal de Științele Naturii ”Răsvan Angheluță”, veți fi surprinși de piesele valoroase pe care le veți descoperi în colecțiile expuse aici.

Grădina Botanică, aflată în jurul clădirii Complexului Muzeal, oferă vizitatorilor clipe unice de relaxare prin flora și vegetația pe care le prezintă.

Acvariul cuprinde o colecţie impresionantă de specii de peşti din Dunăre, din Marea Mediterană, dar şi din ihtiofauna tropicală de apă dulce.

Planetariul dispune de un sistem de proiecție digital, de ultimă generație. Puteți vizita aici şi două expoziţii permanente dedicate Sistemului Solar şi Universului.

Observatorul astronomic este cel mai mare şi mai modern observator public din ţară, cu acoperiş tractabil şi un sistem optic de ultimă generaţie, singurul de acest tip din România.

Grădina Zoologică, este situată în Pădurea Gârboavele, în apropiere de Galaţi şi adăposteşte o colecţie variată de specii de animale dintr-o multitudine de regiuni geografice ale lumii.

Grădina Senzorială

Dacă ajungeți la Grădina Botanică din cadrul Complexului Muzeal de Științele Naturii ”Răsvan Angheluță”, nu ocoliți Grădina Senzorială, unică în România.

Grădină Senzorială aduce natura mai aproape de vizitator. Pe o suprafaţă de 750 mp s-au construit cinci grădini verticale, cinci alveole cu plante aromatice şi utile, precum şi o alee terapeutica – pe care publicul poate umbla...desculţ.

Aleea are mai multe suprafeţe: pietriş, piatră spartă, piatră de râu, fân, conuri, cărămidă, nisip, scoarţă de copac şi buşteni de lemn. Vizitatorul desculţ va păşi peste acestea, experimentând o adevărată terapie de relaxare prin simpla atingere a piciorului gol de elementele amintite.

Mai multe despre Complexul Muzeal

Biserica Precista

În apropierea Falezei Dunării, se ridică cea mai veche construcție din Galați, Biserica fortificată Maica Precista.

Terminată în 1647, biserica a fost construită într-o concepţie originală, proprie secolului al XVII-lea, cu turnul clopotniţă inclus în corpul bisericii şi cu pod întărit, care i-au creat şi funcția de refugiu şi apărare.

Restaurată după al doilea război mondial, Biserica Precista constituie un veritabil monument de arhitectură şi artă, fiind unul dintre principalele puncte de atracţie turistică din Galaţi.

În prezent, din construcţia veche a bisericii se mai păstrează doar zidurile, o parte a bazei turlei de pe naos şi a turnului de apărare de pe exonartex.

Biserica Precista

Ce mai puteți vizita

Din lista atracțiilor turistice ale orașului mai puteți selecta spre vizitare următoarele:

Muzeul de Istorie Paul Păltănea Casa Cuza Vodă Muzeul Zonei Pescărești Strada Domnească Catedrala Arhiepiscopală

Surse text și foto

https://www.facebook.com/galatiorasulmeu/photos/
https://www.facebook.com/141371159286702/
https://www.cjgalati.ro/
http://www.galatituristic.ro
https://adevarul.ro/locale/galati/1_53aef9a00d133766a8f954a5/index.html

Alte sugestii

Evenimente de neratat în Galați
Plata parcării în Galați
Localuri cu muzică live în Galați
Unde puteți mânca bine în Galați
Ce poți face vara în Galați