Evenimente de neratat în Galați

Evenimente de neratat în Galați


Răsfoind agenda culturală a orașului veți fi surprinși de varietatea evenimentelor care au loc aici: festivaluri, concerte, spectacole de teatru, film, dans, operă, operetă, revistă, expoziții, evenimente gastronomice.

Vă prezentăm mai jos cele mai importante festivaluri cu participare națională și/sau internațională, organizate anual la Galați.

Festivalul Internațional ”Leonard”

Festivalul Internațional „Leonard” se derulează pe parcursul a mai bine de o lună şi include spectacole de operă, operetă şi revistă, concerte simfonice, dar şi un festival în festival, respectiv „Danube Jazz & Blues Festival”.

Luni de desfășurare: noiembrie - decembrie

Festivalul Naţional de Comedie „Fani Tardini”

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” este primul teatru din România care a înfiinţat un festival de comedie competitiv, acesta având peste 40 de ani de existenţă.

Festivalul Național de Comedie este un maraton al veseliei, în care gălățenii au ocazia să urmărească cele mai bune producții din România realizate în ultimul timp.

Luni de desfășurare: octombrie - noiembrie

Festivalul Internaţional de Animaţie “Gulliver”

Cel mai longeviv festival de teatru de animaţie din întreaga ţară este Festivalul Internațional de Animație Gulliver din Galați, organizat de Teatrul de Păpuși Gulliver, în parteneriat cu Primăria Municipiului Galați și Consiliul Local Galați.

Este o adevărată sărbătoare a oraşului, pe care copiii, părinţii şi bunicii o aşteaptă cu mare drag în fiecare primăvară.

Luna de desfășurare: mai

Festivalul Internaţional de Fanfare "Iosif Ivanovici"

Organizat de Centrul Cultural ”Dunărea de Jos”, Festivalul Internaţional de Fanfare ”Iosif Ivanovici” promovează formații prestigioase, dar și orchestre tinere cu potențial, care susțin concerte în aer liber, atât la scena principală a festivalului, lângă ”Păpădie”, cât şi în zone cu intens trafic pietonal: Faleza Dunării şi Grădina Publică.

Luna de desfășurare: august

Festivalul Internaţional de Folclor "Doina Covurluiului"

Festivalul Internaţional de Folclor ”Doina Covurluiului” adună anual ansambluri consacrate atât din ţara noastră, cât şi din străinătate.

Gazdă a festivalului, ansamblul ”Doina Covurluiului” cântă şi dansează a bucurie, a dor, a jale, a dragoste, a sărbătoare, în toate tonurile şi emoţiile ce mișcă sufletul omului de pretutindeni.

Luna de desfășurare: august

Festivalul de Film „Modern Movie”

Festivalul de Film „Modern Movie” este prilej de bucurie și bună dispoziție, prezentând filme de succes, premiate de critici și apreciate de public. Proiecțiile au loc în aer liber.

Luna de desfășurare: iulie

Danube Rock Festival

Organizat de Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "Nae Leonard" și găzduit de stadionul Dunărea, Danube Rock Festival este o sărbătoare a sunetelor de chitare, tobe, bas şi clape, unde muzica artiştilor prezenţi electrizează de fiecare dată publicul gălăţean.

Luni de desfășurare: iunie - iulie

Festivalul de datini și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou „Tudor Pamfile”

Festivalul de datini și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou „Tudor Pamfile” reunește ansambluri folclorice din țară, din județul Galați, dar și din Republica Moldova, propunându-și să pună în valoare tradițiile și obiceiurile specifice sărbătorilor de iarnă, cu Pluguşor, cu măşti, urşi şi capre, cu snoave, urături și colinde de altădată.

Luna de desfășurare: decembrie

Festivalul Scrumbiei

Este unul din evenimentele-simbol ale orașului, care are loc în Duminica Floriilor pe Faleza Dunării. Pe lângă grătarele de scrumbii și alte preparate de pește, în cadrul festivalului se desfășoară concursuri de îndemânare pescărească sau gastronomice, precum și expoziții culinare, de tradiţii pescăreşti, bărci, lansete, trofee.

Surse text și foto

https://www.facebook.com/RocklaDunare/
https://www.facebook.com/tnoonlgl/
https://www.facebook.com/Centrul-Cultural-Dunarea-de-Jos-Galati-184185541612982/
https://www.viata-libera.ro/

Alte sugestii

Plata parcării în Galați
Localuri cu muzică live în Galați
Unde puteți mânca bine în Galați
Ce poți face vara în Galați
Croaziere pe Dunăre