Ce poți face vara în Galați

Ce poți face vara în Galați


Posibilitățile de agrement pe perioada verii sunt numeroase în Galați. Plimbările pe Faleza Dunării, mersul la plajă, înotul, croazierele cu vaporașul pe Dunăre, pescuitul, echitația sau activitățile sportive și de relaxare în Pădurea Gârboavele sunt doar câteva dintre modalitățile de petrecere a timpului liber în mijlocul naturii.

Croaziere pe Dunăre

Din Galați se organizează plimbări de agrement pe Dunăre cu nave de pasageri, putându-se opta inclusiv pentru trasee în Delta Dunării.

Se pot face curse scurte de doar câteva ore, dar şi croaziere all inclusive de până la 7 zile, cu vizitarea celor mai importante obiective de pe Dunăre.

Cursele nu sunt regulate, ci operează numai la comandă, achitându-se contravaloarea cursei conform unui tarif pe ora de marş.

Vezi detalii despre croaziere

Pescuit

Galațiul și împrejurimile sale pot fi considerate un adevărat paradis al pescarilor. Într-un areal relativ restrâns, pe o rază de nici 100 de kilometri, în zona Galaţi-Brăila, sunt peste o sută de locuri de pescuit special amenajate, la care se adaugă cele trei mari cursuri de apă din zonă: Dunărea, Siretul şi Prutul.

Lacul Brateș, cu cel mai mare luciu de apă (cca 2500 ha), este mai sărac în pește, dar se recomandă pentru peisaj, plajă și sporturi acvatice cu velă.

Lacul Zătun, aflat la circa 6 km de Galaţi, este destinația ideală pentru relaxare. Aici sunt disponibile pontoane pentru pescari, şezlonguri, grătare, zonă de camping, duşuri, toalete, parcare. În plus, sunt amenajate foișoare pentru observarea faunei de baltă (pe lac se pot vedea inclusiv lebede).

Un loc cu totul aparte este „La Salcâmi“, interesant mai ales prin faptul că este perfect pentru grupuri de prieteni sau familii numeroase, care vor să beneficieze de intimitate.

Află mai multe despre Complexul Balta Zătun

Plajă și înot

În zilele toride de vară puteți petrece cu familia sau prietenii la plaja Dunărea sau la una dintre piscinele din Galați.

Piscina exterioară Side by Side este singura piscină din Galaţi dotată cu dispozitive pentru procesarea sării marine, cu sisteme ultraviolete pentru a împiedica dezvoltarea microorganismelor şi filtre cu nisip cuarţos pentru filtrarea apei.

Hotelul Viva Club vă pune la dispoziție o piscină exterioară cu suprafața de 420 mp și o piscină semiolimpică. Copiii beneficiază de loc de joacă special amenajat, precum și de piscină exterioară dedicată lor.

Piscina semiolimpică Viva Club, inaugurată în 2011, are 25 m lungime și 5 culoare. Viva Club oferă lecții de inițiere și perfecționare, activități acvatice și aquagim pentru copii cu vârste între 2 și16 ani.

Cursuri de înot pentru copii și adulți sunt oferite și de Piscina Piticot.

Luați în considerare și Bazinul de înot ”Baia Comunală” Galați sau Complexul Stejarul din Pădurea Gârboavele.

Mai multe despre Viva Club Piscina Side by Side

Agrement în Pădurea Gârboavele

Pădurea Gârboavele, zonă tradiţională de petrecere a timpului liber, oferă multiple posibilităţi de relaxare şi turism. Amenajările existente în zona turistică cuprind: grătare, mese, bănci, umbrare, locuri de joacă pentru copii, teren de sport, toalete ecologice.

De asemenea, se poate vizita Aria naturală protejată Pădurea Gârboavele, în suprafaţă totală de 230 ha. O suprafaţă de 217 hectare din teritoriul Ariei naturale protejate Pădurea Gârboavele a fost declarată “Sit de importanţă comunitară” şi este parte integrantă a reţelei ecologice europene Natura 2000 în România.

În Pădurea Gârboavele se află Grădina Zoologică, Muzeul Satului și Muzeul Zonei Pescărești din Galați.

Echitație

Herghelia Tulucești esti situată în comuna Tulucești, Pădurea Gârboavele.

Herghelia este formată din exemplare de cai de sânge arabo-englez, rasa Gidran.

Amatorii de echitație pot beneficia aici de servicii complete, incluzând cursuri de echitaţie, plimbări cu trăsura, pensiune cai, închiriere de echipament.

Află mai multe despre Pădurea Gârboavele

Surse text și foto

https://www.facebook.com/Pescuit-Sportiv-Enjoy-Fishing-Galati-679286238887756/
https://www.facebook.com/LectiiEchitatiePadureaGarboaveleGALATI/
https://www.facebook.com/complexevenimentestejarul/
https://www.facebook.com/141371159286702/
http://www.muzeulsatuluigalati.ro/
https://adevarul.ro/locale/galati/1_5788a6f75ab6550cb8e05704/index.html
https://exploremag.ro/piscine-din-galati-si-braila/
https://exploremag.ro/zatun-sau-padurea-garboavele/
https://www.facebook.com/273603099461635/ - Foto cover: Ion Iacob

Alte sugestii

Evenimente de neratat în Galați
Plata parcării în Galați
Localuri cu muzică live în Galați
Unde puteți mânca bine în Galați
Croaziere pe Dunăre